woensdag 27 januari 2016

Keulen met baby en trein

In september gingen mijn man en ik, samen met Max, een paar dagen naar Keulen.

Zoals je misschien wel weet reizen wij graag met de trein. Dus ook dit keer gingen we met ons geliefde vervoermiddel. Dat viel echt goed mee. We namen de trein tot Brussel en dan stapten we over op de Thalys. Ook Max deed het goed op de trein. Hij was heel geboeid door het voorbij glijdende landschap. Op een paar uurtjes waren we er.



In Keulen aangekomen gingen we recht naar het hotel. We hebben ons wat laten gaan qua luxe en kozen voor een 5-sterrenhotel: Hotel Mondial am Dom (wij boekten via holidayline), dicht bij het station, zo'n 5 minuten wandelen. Zowel op vlak van ligging als service bleek dit een goede keuze. En een tip die ik voor mezelf wil onthouden: met een kleine baby is het handig als je geen 7 metro's meer moet nemen nadat je bent aangekomen op je bestemming.

Het hotel lag midden tussen heel wat bezienswaardigheden. We hebben het hele weekend dan ook te voet de stad doorkruist. Max sliep lekker in de draagdoek. Heel gemakkelijk en ontspannen. De Duitsers staan ook erg open tegenover borstvoeding, dus voeden in het openbaar was geen probleem.

We bezochten de Dom en maakten een stadswandeling langs verschillende bezienswaardigheden. De winkelstraat was ons wel iets te druk.



We bezochten ook het chocolademuseum, maar dat was een minder groot succes, omdat we elkaar uit het oog verloren waren en uiteindelijk na 45min elkaar buiten pas terug hadden gevonden.

Al bij al was het een leuk tripje, in een mooi, net hotel, op slechts een paar uurtjes.

Een echte aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten